U bevindt zich hier: Welzijnsdiensten | Financieel veilig ouder worden

Financieel veilig ouder worden

 
Voorlichting over de risico's en de signalen van financiële uitbuiting van ouderen is belangrijk.  

In juni 2019 is de website van de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Westland gelanceerd. De alliantie geeft voorlichting over de risico’s en de signalen van financiële uitbuiting van ouderen. En wat je ertegen kunt doen.

Jaarlijks 30.000 ouderen slachtoffer 
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 30.000 ouderen slachtoffer van financiële uitbuiting. Denk daarbij aan diefstal van geld, juwelen en misbruik van de pinpas. Slachtoffers zijn vaak afhankelijk van de dader. Meestal betreft het een familielid, een goede buur of andere bekende. Wethouder Piet Vreugdenhil: ”Hoe verdrietig en eenzaam moet het zijn als de mensen die je het meest vertrouwt, misbruik van je maken. Er is schaamte om hier over te praten en daarom moeten we leren de signalen te herkennen.”

Hulp nodig of bezorgd? Neem contact op met Veilig Thuis Haaglanden via 070 - 3469717. Of kijk op: www.financieelveiligouderworden.com/steunpunt-westland

De Lokale Alliantie is een initiatief van Rabobank Westland, gemeente Westland, Politie, Vitis Welzijn, Westland Partners, Seniorenraad Westland en Sociaal Kernteam Westland. 

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws