U bevindt zich hier: Welzijnsadviseurs | Welzijn op recept

Welzijn op recept

 
Welzijn op recept is opgezet door uw huisarts in samenwerking met Vitis Welzijn. U kiest zelf en de welzijnsadviseur ondersteunt u daarbij.  

"Soms is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven"


Iedereen kan te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen zoals relatieproblemen, een zieke partner, overlijden van een dierbare of eenzaamheid. Het leven kan daardoor uit evenwicht raken en zelfs lichamelijke klachten, somberheid, slapeloosheid of angstklachten veroorzaken. Veel mensen willen hiervoor liever geen medicijn of een psycholoog, ze willen graag op eigen kracht weer een positieve wending aan het leven geven.


Welzijn op recept is opgezet door uw huisarts in samenwerking met Vitis Welzijn. Uw huisarts verwijst u door naar de Vitis welzijnsadviseur. Zij bespreekt met u wat u leuk vindt en waar u energie uit haalt. Dat kan bijvoorbeeld sport en spel in een groep zijn of individueel, kooklessen volgen, helpen uw buurt te verbeteren of als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ook is het mogelijk dat u uiteindelijk weer de activiteiten oppakt waar u eerder plezier aan heeft beleefd.


Hoe gaat het in zijn werk?
Als u bent doorverwezen naar de Vitis Welzijnsadviseur, neemt u zelf contact op voor een afspraak. De welzijnsadviseur komt dan (kosteloos) bij u langs voor een persoonlijk gesprek, en helpt u op weg naar een activiteit die bij u past. Vindt u het moeilijk om alleen te gaan dan kunt u de welzijnsadviseur vragen om u de eerste keer te begeleiden naar uw activiteiten.


Voor een afspraak kunt u contact opnemen met:
Marianne van der Kaaij

Welzijnsadviseur

e: welzijnsadviseurs@vitiswelzijn.nl
t. 0174 - 630358Welzijn op recept is een dienst van Vitis Welzijn in samenwerking met ELO en mede mogelijk gemaakt door gemeente Westland. Het project is opgezet volgens de handleiding van het Trimbos - instituut.
Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws