U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Vrijwilligersorganisaties | Wat je moet weten over het inzetten van vrijwilligers

Algemene informatie

 
‘Vinden en binden’, zo kun je succesvol werken met vrijwilligers samenvatten. Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet helpt bij beide.  

Vrijwilligerswerk is een vak apart

 

Vrijwilligerswerk is alles wat iemand namens een organisatie onbetaald, vrijwillig en zonder officiële arbeidsovereenkomst voor een ander doet. Werken met vrijwilligers is echter een vak apart. Er komt van alles bij kijken. Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet weet waar u tegenaan loopt en helpt u graag verder.

 

Stel een wervingsplan op

 

De juiste vrijwilligers vinden? Daarvoor moet u eerst zorgen dat uw organisatie bekend is (folders? website? artikelen in de lokale pers?) en goed bekend staat (imago). Vervolgens kunt u proberen mensen te interesseren voor een vrijwilligersklus. Pak dat stapsgewijs aan en zorg dat u geïnteresseerden direct goed kunt opvangen.

• maak concreet wat voor vrijwilligers u zoekt (taak, profiel);

• bepaal op welke doelgroepen u zich gaat richten;

• formuleer uw ‘wervingsboodschap’ (inhoud, toon);

• bedenk hoe u gaat werven (Vacaturebank, folders, huis-aan-huis-krant, mond-tot-mond,) en maak een planning in de tijd.

 

Het moet ‘matchen’

 

U kunt talloze getalenteerde vrijwilligers vinden via de Vacaturebank van Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet. Onze consulenten helpen u daarbij graag met advies en de juiste ‘match’. Want het gaat niet alleen om de vaardigheden van de nieuwe vrijwilliger. Ook de persoonlijke klik tussen de vrijwilliger, de organisatie en de andere vrijwilligers is belangrijk.

 

Boeien met scholing

 

Net als in het bedrijfsleven is het belangrijk uw vrijwilligers te boeien en aan u te binden. Eén van de mogelijkheden daarvoor is ze de gelegenheid te bieden cursussen te volgen. Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet heeft vraaggestuurd trainingen op dit gebied.

 

Binden met goede omstandigheden

 

Een belangrijke mogelijkheid om vrijwilligers aan u te binden is te zorgen voor goede en veilige arbeidsomstandigheden en een goede onkostenregeling. Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet kan u in beide adviseren. 

 

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws