U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Bedrijfsleven | MVO

Een positieve bijdrage leveren

 
Winst en continuïteit zijn niet meer de enige bedrijfsdoelen. Steeds meer ondernemingen leveren ook op een andere manier een positieve bijdrage aan de samenleving; door maatschappelijk betrokken te ondernemen.  

Hoe is uw maatschappelijke betrokkenheid?

Als bedrijven maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO), leveren zij een positieve bijdrage aan de maatschappij met (een combinatie van) vijf M’s: Mensen (medewerkervrijwilligerswerk), Munten (doneren of sponsoren), Middelen (computers, meubilair, bouwmaterialen of accommodatie), Media-aandacht en Massa (aandacht van overheden of fondsen).

 

Boeiende activiteiten

 

Ook ú kunt als ondernemer op verschillende manieren uw maatschappelijke betrokkenheid tonen. Met uw specifieke kennis en ervaring kunt u ook op andere manieren van grote betekenis zijn voor de samenleving, voor een ander, voor een ‘goed doel’. Via Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet vindt u tal van boeiende activiteiten waarvoor u uw medewerkers, kunt inzetten, maar ook van uw specifieke expertise en capaciteit. [links naar betreffende pagina’s]

 

Positieve langetermijneffecten

 

Maatschappelijk betrokken ondernemen levert op termijn het meeste op als de activiteiten aansluiten bij het karakter van uw onderneming en onderdeel zijn van het bedrijfsbeleid. Het samenwerken met andere ondernemers, (maatschappelijke) organisaties, overheid en fondsen verhoogt de kans op positieve langetermijneffecten voor bedrijf én samenleving.

 

Winst, maar dan anders

 

Het beschikbaar stellen van tijd, geld en middelen ter ondersteuning van vrijwilligersactiviteiten zult u niet direct als ‘winstgevend’ beschouwen. Toch levert het in verschillende opzichten winst op. Maatschappelijk betrokken ondernemen geeft namelijk veel voldoening; uw medewerkers zijn gemotiveerder omdat ze in de gelegenheid gesteld worden hun talenten ook eens ánders in te zetten; uw team wordt hechter, omdat men elkaar ook eens van een andere kant leert kennen. MBO draagt bovendien bij aan een sterk bedrijfsimago en bij de medewerkers ontstaat meer begrip voor individuen en groepen in de Westlandse en Hoekse samenleving. Maar maatschappelijk betrokken ondernemen is vooral heel leuk om te doen.

 

Goede ideeën

 

U wilt beginnen met maatschappelijk betrokken ondernemen, of daar meer uit halen? Dan bent u bij Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet aan het juiste adres. Wij zitten vol goede ideeën en beschikken over een gevarieerd bestand aan projecten die (vrijwilligers)organisaties bij ons indienen. Verder kunnen wij u uitstekend adviseren over mogelijke samenwerkingsverbanden. Zodat u kunt doen waar u goed in bent en daarmee een ander, maar ook uzélf verder kunt helpen. Voor meer informatie of een oriënterend gesprek neemt u contact op met Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet.

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws