U bevindt zich hier: Sociaal makelaars | De Lier Actief!

De Lier Actief!

 
Vrijwilligers zijn de pijlers van de samenleving.  

Vrijwilligers zijn de pijlers van de samenleving. Dit zijn ze altijd al geweest, maar zeker met de komende transities in 2015 en de ontwikkelingen rondom de participatiesamenleving zal er meer ingezet worden op informele netwerken en lokale maatschappelijke initiatieven.


De Lier Actief! is een groep jongeren van 16 tot 27 jaar die gewoon graag onderling willen voetballen. Daarnaast wordt de groep begeleidt door twee jonge vrijwilligers die zelf ook uit de groep komen.

Voorheen kwamen de jongeren bij elkaar in de voetbalkooi in De Lier. Tevens begeleidde het jongerenwerk vroeger wekelijks de zaalvoetbalactiviteiten in De Lier. Vanaf begin 2014 konden de jongeren geen gebruik meer maken van de voetbalkooi en stopte tevens ook de begeleiding vanuit het jongerenwerk. Na een aantal gesprekken met de sociaal makelaars van De Lier bleek dat de jongeren open staan voor alternatieve locaties en zijn ze bereid om zich ook in te zetten voor dit project.
Twee jongens hebben zich nu als vrijwilliger aangemeld bij Vitis Welzijn en begeleiden wekelijks de voetbalactiviteiten voor een groep van 15 jongeren. Ook hebben we bereidwillige partners kunnen vinden die bereid waren om dit project te ondersteunen. Optisport Vreeloo werkt aan dit project mee en biedt de jongeren de zaal aan voor een maatschappelijk tarief. Daarnaast heeft de Lierse handbalvereniging ODIS zich opengesteld voor dit project. Onder voorbehoud van een aantal afspraken en regels stelt de vereniging samen met de gemeente haar speelveld ter beschikking van de jongeren.

Doordat de jongeren zelf bereid waren om het project te dragen en omdat er bereidwillige en betrokken partners zijn gevonden heeft het project vorm gekregen en wordt er nog steeds wekelijks gevoetbald op het veldje van ODIS of in de zaal van Optisport Vreeloo.

Bekijk het artikel in Het Hele Westland (klik hier), zie pagina 3

Bekijk aflevering 16 Vitis Journaal (klik hier)

Burgemeester Bouke Arends star... 11-sep-2019    Maandag 9 september gaf burgemeester Bouke Arends de aftrap ... Lees verder 
  Meer nieuws