U bevindt zich hier: Mantelzorg | Respijtzorg

Respijtzorg via Vitis Mantelzorg

 
Mantelzorgers in de gemeente Westland kunnen via Vitis Welzijn Mantelzorg vragen om respijtzorg (even pauze in de zorg voor de chronisch zieke naaste).  

 

Respijtzorg

Respijtzorg betekent: Het tijdelijk overnemen van de zorg, zodat de mantelzorg niet overbelast raakt. Maar ook tijd aan uw andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby's kunt besteden. Via Vitis Welzijn kunt u een aanvraag doen voor een vrijwilliger, die in onderling overleg geregeld op bezoek komt. Zo ervaart de mantelzorger even pauze in de zorg! 

Vitis Mantelzorg zoekt een passende en geregistreerde vrijwilliger of zorgprofessionals voor de gevraagde respijtzorg. “Mijn man krijgt bezoek van een ervaren vrijwilliger om over zijn grote zorgen ten gevolge van zijn ziekte te praten, ik kan dan een paar uur uit huis en dat doet mij goed om even alleen weg te kunnen gaan” vertelt een mantelzorger.


Samenwerking


Vitis Mantelzorg werkt in Westland nauw samen met meerdere zorg- en vrijwilligersinstellingen. Dit zijn: Careyn, Pieter van Foreest, VTV, Buddy Netwerk, Rode Kruis, Alzheimer Nederland, PerspeKtief, Kwadraad en VPTZ. De organisaties bundelen hun krachten om mantelzorgers te ondersteunen. (Voor meer informatie over Respijtzorg zie www.respijtwijzer.nl)


Meer informatie?


Bel of mail met de consulent mantelzorg

telefoon    0174 - 630358 

e-mail  mantelzorg@vitiswelzijn.nl

 

Geslaagde opening eerste lunch... 23-okt-2018    Vrijdag 19 oktober is het eerste lunchrestaurant Bij Mekaar ... Lees verder 
  Meer nieuws