U bevindt zich hier: Mantelzorg | Jonge mantelzorgers | Ben ik een jonge mantelzorger

Ben ik een jonge mantelzorger?

 
Wat nu?  

Wat goed dat je zorgt voor je naaste. En het zal vast niet altijd meevallen om dit te doen. Zorg je wel goed genoeg voor jezelf? Hier een aantal tips voor jou hoe je om kunt gaan met de rol als mantelzorger:


  • Deel je zorg: Praat met iemand die je vertrouwt. Je zult merken dat het oplucht om je zorgen te delen.
  • Bespreek het op school: Vertel op school aan je mentor of leraar over wat er thuis aan de hand is. (als je dit spannend vindt, kan je ook vragen of een van je ouders dit wil doen). School kan dan rekening houden met je thuissituatie en begrijpt beter waarom je je huiswerk niet af hebt of je aandacht een keer niet bij de les kan houden.
  • Geef aan wanneer het teveel is: Misschien kunnen mensen in je omgeving wel iets van je overnemen. Je hoeft je niet te schamen om hulp te vragen, het is voor jou een manier hoe je het vol kunt houden! Heb je geen hulp in je omgeving? Neem contact op met Vitis welzijn om naar een oplossing te zoeken.
  • Blijf leuke dingen doen. Spreek met vrienden af, ga lekker sporten of las gewoon een vrije middag in met een filmpje. Op deze manier heb je afleiding en sta je er niet alleen voor.
  • Zoek informatie: Is het voor jou niet duidelijk wat een bepaalde ziekte of handicap inhoudt? Vraag uitleg aan je familie, de huisarts of praktijkverpleegkundige. Vragen mag altijd!


In het menu onder Links staan een aantal filmpjes, voor als je eens wilt kijken hoe anderen met de rol als mantelzorger omgaan.

 

Heb je vragen? Wil je eens met iemand anders erover praten? Neem dan contact op met consulent mantelzorg, Marjon van Oosten 0174 - 630358.
Dit is geheel vrijblijvend en zitten geen kosten aan verbonden.

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws